Kerstmarkt Keulen

De Duitse metropool Keulen verzorgt jaarlijks zeven Kerstmarkten, waaronder een aantal zeer grote en uiterst populaire. Met de kerst verandert de stad Keulen in een grote sfeervol versierde kerststad. U vindt hier niet één kerstmarkt, maar zeven!

De bekendste Kerstmarkt is die aan de voet van de Keulse Dom, op enkele minuten loopafstand van het Centraal Station. Deze kerstmarkt werd in het verleden door de Duitse vakpers uitgeroepen tot mooiste Kerstmarkt van Duitsland. Er staan rond de kerst dagelijks 160 kraampjes die van alles verkopen. Van typisch Keulse lekkernijen en lokale handgemaakte kaarsen tot weefwerk uit India en verse Chinese theeën.

Krijgt u al zin in een dagje kerstshoppen in Keulen? Hier treft u info en praktische tips zoals een hotel in Keulen, reizen naar Keulen per bus, auto of trein naar de kerstmarkt in Keulen en leuke arrangementen en aanbiedingen voor wie de kerstmarkt Keulen wil bezoeken!

Kerstmarkt Keulen 2009

De gezellige kerstmarkt van Keulen is samen met de kerstmarkt Dusseldorf en die van Oberhausen, de populairste van Duitsland! Op de centraal gelegen Neumarkt vindt u met Kerstmis de oudste Kerstmarkt van Keulen. Van hieruit wordt het u wel heel erg makkelijk gemaakt om te winkelen, want de chicste boetieks en grootste warenhuizen zijn op loopafstand. Ook op de idyllische ‘Alter Markt’ in Altstadt is het voortreffelijk kerstshoppen. U vindt er onder meer handgebreide sjaals en met de hand vervaardigd houten speelgoed. Bovendien loopt de Kerstman er hoogstpersoonlijk rond en is er voor de allerkleinsten een authentieke draaimolen.

Kerstmarkt Keulen


Locaties kerstmarkten: marktplein voor de Dom, Neumarkt, Rudolfplatz en de Altermarkt. Er zijn ook nog andere locaties maar dan wel met andere openingsdagen. We stellen ze u hieronder allemaal kort voor.

  1. Marktplein voor de Dom: 160 standjes met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio. Veruit het mooiste decor van alle zeven markten!
  2. Altermarkt in de Altstadt: hier vind je ook speelgoed naast kunstige kribben en decoratie. Een kerstmarkt voor kids!
  3. Neumarkt aan de shoppingstraten: hier vind je de oudste kerstmarkt van Keulen met kraampjes (80) die je terug brengen naar de sfeer van de eerste kerstmarkt in de jaren ’70. Het is de tweede belangrijkste kerstmarkt.
  4. Rudolfplatz: Als je vanaf de Neumarkt doorloopt kom je op de Rudolfplatz, hier vind je naast de Hahnentorburg de kleinste en meest sprookjesachtige van alle kerstmarkten met grote verlichte sprookjesfiguren! Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
  5. Voor het Schokomuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever): dit is een middeleeuwse kerstmarkt die geopend is vanaf 27/11 maar betalend (3 euro). Dit heeft te maken met acts als oude muziek, goochelaars, kunstenaars, verklede acteurs en middeleeuwse dialecten.
  6. Stadtgarten: de nieuwste kerstmarkt met een 70-tal standen en is geopend vanaf 26/11 en telkens vanaf 16 uur (op zondag vanaf 12 uur).
  7. Kerstmarkt op een Rijnschip (langs de Rijnoever). Erg leuk is het drijvende schip op de Rijn. De ‘Wappen von Köln’ is ieder jaar het toneel van een kerstmarkt die opent vanaf 27/11, 40 standhouders met geschenkideeën. Mogelijkheid om te eten op het panoramadek. Mooi panorama over de Dom en de Altstadt, vooral bij avondverlichting.

Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa’s en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kunt u dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Deel uw ervaringen en tips!